Kritika és szimulációs játék 3.

mCSOPORTNÉLKÜLIEK - Kiskönyvtárosok, Cegléd

Választott könyv: Laura Steven: Minden, csak nem oké

 

 A könyvben gyönyörűen és teljesen őszintén mutatják be, hogy milyenek is valójában az emberek. Előítéletesek, gonoszak és kegyetlenül ostobák (tisztelet a kivételnek). A fiatal lány, Izzy se elbújni, se elmenekülni nem tudott a problémáktól.

Az emberek érdekes és határokat nem ismerő fantáziája, egy hatalmas botrányba keverte Izzyt. A környezetében lévő ,,emberek" egyetértően elítélték őt, miközben valójában mindenki mást gondol.

Jó néhányan a fiatalok közül a közösségben bezártságérzetünk van, nem lehetünk önmagunk, mert hisszük, hogy úgyis elítélnek. Nem merünk felszólalni, kiállni valami mellett 

Viszont létezik társadalmunkban még néhány réteg, köztük azok az emberek, akik magabiztosan abban a tudatban élnek, hogy ők a világ közepe. Mint egy ördögi körforgás, örökké tart, rossz dolog, de sosem fog megváltozni, így csak annyit teszünk, hogy elfogadjuk. Izzy O'Neill is pont ezt tette, haladt a nagy hullámokkal teli árral, és hitte, hogy ez nem a legrosszabb, és minden rendbe fog jönni. 

Pozitívan gondolok vissza a könyvre, mert tudom, hogy sok mindenkinek felnyitotta a szemét arról, hogy nem éri meg egymást gúnyolni és nem kiállni mellette. Csapatunk tagjainak megtanította, hogy más szemszögből is meg kell látni a dolgokat.

 

Egyszóval a könyv, minden, csak nem oké.

Trailer a kötethez:
k