Kietlen kikelet

           A srác tizenhét év körül lehetett. Hitte, hogy majd beletanul az életbe. Önállónak titulálható fiú volt, elégedett a sorsával, hiszen „minden oké”. Sajnos nem volt minden oké, hiszen anyjával már évek óta csak ketten voltak. A nő az apja is volt egy személyben, de sajnos ezzel néha nagy terhet vett a vállára, hiszen nehéz mind a két szülő szerepét eljátszani. A remény, hogy apja visszatér egyenlő volt a nullával, mivel már két éve eltemették.

                                                                                ***

           A szobába szűrődött a holdfény, de semmilyen alakot és semmilyen hangot nem lehetett látni és hallani...csak csomó papír fecnit, amik fel akarták itatni a szoba talaján álló  ismeretlen, ragacsos folyadékot. Hirtelen a huzat becsapta az ajtót. Ha volt is a lakásban valaki, biztosan halára rémült, de nem ment fel megnézni mi a helyzet. Később kivehető volt az ágyban egy alak.

           Kábé éjfélkor az utcán egy zajos furgon robogott végig. Megállt a ház előtt, kiszállt a fiatal fiú, bement a házba. A fenti szobában lévő alak hirtelen felpattant és lesietett. A konyhaablakból látni lehetett a vitát, ami az anya és fia közt zajlott. Nem tudni miért késett a fiú, miért volt mérges az anyja, s hogy mivé vált ez a kis család. Végül elcsendesedtek és aludni mentek.

           Másnap reggel az anya korán ment dolgozni. A fiú is elment suliba. Valami oknál fogva a nő hamarabb ért haza, mint szokott. Felment a szobájába majd összekuporodva valami fényképeket nézett. Látszott, hogy nagyon kivan. Talán a férje hiányzott neki, talán a fiára nem ismert rá többé.

                                                                                ***

           A fiú magát okolta apja haláláért.

           Egy péntek délután az apja elvitte vezetni. A fiú pedig vezetett, nagyon is szépen vezetett, viszont jobb akart lenni ezért egy forgalmas útra hajtott. Ez hiba volt. Egy őrült beléjük hajtott. A fiú egy hónapig volt kórházban, az apja már a helyszínen szörnyethalt.

           A rendőrség az apját okolta, mivel hagyta, hogy kiskorú vezessen. A fiú magát okolta, az anyja pedig az őrültet. Mind a hárman hibásak voltak.

                                                                                ***

           A nő egyre csak kesergett a szobájában. Órák óta csak sírt. Bevitt egy kisebb széket és egy kötelet. Az utóbbit felkötötte a gerendára aztán egy hurkot formált s a nyakára húzta....

           Nem vártam meg mi fog történni. Helyette azonnal tárcsáztam a 112-őt. Tíz perc alatt értek ki. Odavezettem őket a házhoz és becsengettünk. Nem volt válasz. A rendőrök kopogtattak, dübörögtek az ajtón. Végül a nő kinyitotta és megkérdezte miben segíthet. A rendőrök elmondták, hogy a szembe lakó úr jelentett be egy öngyilkossági kísérletet. A nőnek könnybe lábadt a szeme és annyit mondott:

- Sajnálom, hogy az idejüket pazaroltam, mint látják, jól vagyok.

           Miután a rendőrök elmentek, a nő rám nézett én pedig rá. Megköszönte a segítségem. Mondtam, hogy ez csak természetes. Viszont csodálkozott, hogy megláttam mire készül, hiszen a házamból nem láthatok rá a szobájára. Nem feleltem. Nem mondhattam el, hogy két éve figyelem őket, így csak annyit mondtam.

- Köszönöm, hogy hűséges vagy Bella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csapat neve
Ági angyalai