Balladás Bundáskenyerek - Becky Albertalli: Simon és a Homo-sapiens lobbi

LEGJOBB KÉZJEGY: BÁTRAK - Balladás Bundáskenyerek, Szombathely
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi

Az ötödik forduló kreatív feladata nagyon tetszett mindannyiunknak. 

Egyrészt, mert sokkal könnyebben kivitelezhető volt, mint a korábbi fordulók feladatai, másrészt pedig mégiscsak nagy kreativitást igényelt az elkészítése. A kézjegyhagyás lehetőséget adott arra, hogy egyéni érzelmeket, gondolatokat vigyünk a munkánkba, illetve sokkal kötetlenebb is volt az előző kreatív feladatokhoz képest.

Sok ötletünk volt arra vonatkozóan, hogy hogyan készítsük el a kézjegyet, de végülis arra jutottunk, hogy könyvjelzőt csinálunk. Üzenetként gyakorlatilag a könyv üzenetét továbbítottuk egy kis humorral és utalással tarkítva. 

A "kézjegyet" elkészíteni nem volt hosszú idő, ötleteléssel együtt fél óra alatt meg voltunk vele. A könyvjelzőt fehér papírból vágtuk ki. Kitaláltuk, ráírtuk fekete tűfilccel az üzenetünket, majd a hátteret bluegreen118-ra, vagyis a rejtélyes Blue-ra utalva kék és zöld színnel satíroztuk át. Illusztrációként természetesen Oreot rajzoltunk, hiszen ez egy visszatérő poénforrás Jacques és Blue, vagyis Simon és Bram között. A könyv olvasását és a kézjegy elkészítését is nagyon élveztük, reméljük, ez valamennyire átjön a munkánkon.

k