Könyvlegyek - Rick Yancey: Az ötödik hullám

LEGJOBB KÖNYVAJÁNLÓ KÜLÖNDÍJ JELÖLT
BÁTRAK - Könyvlegyek, Battonya
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Az ötödik hullám már itt van. Mi visszavágunk. Hadd mutatkozzunk be!

A nevem Cassie.
Nem Cassie, mint Cassidy, nem Cassie a Cassandrából, hanem Cassie, mint Cassiopeia. Igen, a csillagkép, amely tizenegyezer fényévnyire van a mi gyönyörű bolygónktól. Az érkezés mindenki életét megváltoztatta, az enyémét és az öcsémét is. Egy hónap vagy egy év telt el azóta? Nem is tudom; de abban teljesen biztos vagyok, hogy meg kell mentenem az öcsém hátsóját Azok „szeretetteljes gondoskodástól.”

Ben vagyok, Ben Parish.
Azok mindent elvettek tőlem. Elvették a szüleimet, elvették az életem, és még a húgomat, Sissyt is. Csak ez a nyaklánc maradt tőle. És most, az érkezés után fél évvel egyre keményebben harcolok azért, hogy azok a mocskok megkapják mindazt, amit érdemelnek. Kemény az élet a táborban, de Mazsola szebbé teszi. A húgomra emlékeztet. Megígértem neki, hogy vigyázni fogok rá, és mindent megteszek azért, hogy betarthassam az ígéretem. Mert egyszer már megszegtem…

Az én nevem Evan, Evan Walker. Farmersrác vagyok. Rátaláltam Cassie-re, azóta egyre bonyolultabb. Van a titokzatos énem, a hallgatag énem, a szenvedélyes, és most itt van a szégyenlős. De Cassie, az én tiszavirágom a titokzatosat akarja megismerni. A helyzet az, hogy előttem nem titok, némítóként miért nem öltem meg mégsem ezt a lányt. Mert szerelmes lettem, és most már Cassie éltet engem, akarhat a színtiszta tudat bármit!

Cassie és Ben két nagyon különböző személyiség, két különböző úttal, mely valahogyan mégis találkozik. Ki vagy mi ez az összekötő kapocs? Vajon mindekettőjüknek sikerül betartaniuk az ígéretüket? Hogyan válhat két átlagos gimnazistából egy csapásra felelősségteljes ember? És mi történik Evannel, aki fellázad a rejtélyes Azok akarata ellen? Mit jelent az önfeláldozás valójában egy pokoli háború idején?