Sarah Lutz - A hármak

Az angyalok scrapbookja egyedire sikeredett. Ezért előre elnézést kérünk a kisebb kellemetlenségért, a többi képet elküldjük e-mailben. 

A mi scrapbookon tényleg book/könyv formátumú lett. A színeket a történetünk tartalmához igazítottuk: Fekete-mint az események megnevezése (Fekete csütörtök), Vörös-a véres események után, 

6 felületre osztottuk szét a munkánkat. 

1. Az írónő és a könyv címe festett betűkből kirakva

2-5. Ez a négy rész a négy szerencsétlenség helyszíneire és eseményeire koncentrál. A zászlók jelzik az országok színtereit:

Amerika: itt látható a légitársaság neve és a szerencsétlenség körülménye, az egyetlen túlélő neve vörös pecsételővel, hiszen a túlélők a könyvben a problémák forrását jelentették. Bobby (a túlélő) kedvenc filmjét és végül a vallási fanatizmust jelenítettük meg az egyetlen pozitív dologgal, Snookieval, akire meglepő figyelem hárult. A kiegészítő matricák ufókat és robotokat ábrázolnak, hiszen ezek a motívumok végigkísérik a történetet.

Dél-Afrika: az összes helyszín hasonló mintán alapszik, tehát itt is megtalálható a szerencsétlenség körülménye kiegészítve a törmelékkel, amelyet kis ezüst kövek szimbolizálnak, hiszen az afrikai katasztrófa lakott területet ért. A fekete piramis az itt elhunyt emberekért állított emlékművet jelzi. Az egyetlen túlélő neve köré kérdőjelek kerültek, hiszen végül kiderült Kenneth személyiségét meghamisították s igazából nem létezik. A repülő csészealj pedig kihagyhatatlan eleme a történetnek.

Nagy Britannia: A britt részen megfigyelhetünk egy érdekes elemet, ez pedig egy varánusz. Ez az állat a azért került bele scrapbookunkba, mivel a történet egyik legbrutálisabb storyját képviseli, a varánuszok által felfalt ujságíró sok megválaszolatlan kérdést hagyott maga mögött, ami csapatunkat nagyon érdeklődővé tette. A következőkben Jessica Craddock és Paul Craddock lebilincselő történetének egyes részletetit láthatjuk. Jessica kedvenc meséje és filmje és a nagybátja által érzett szüntelen rothadó halszag is arra mutat, hogy az elmeje kegyetlen játékott űzött ezekkel a karakterekkel és persze az olvasókkal is. A kés a végkifejlet szimbóluma, hiszen Paul kíméletlenül megkéseli unokahúgát, s talán a legmegdöbbentőbb, hogy nem tudjuk hibáztatni érte.

Japán: A Sun Air szerencsétlenség helyszíne az Aokigahara erdeje, azaz az öngyilkosok erdeje. Ezt szimbolizálják a fácskáink, s persze a vörös fák a katasztófa színterét jelölik. Hiro a túlélő egy roboton keresztül kommunikál s végül ebben ragad meg lelke ezért a robotok ezt jelölik. A katonák képviselik azt a réteget, akikhez szintén elért a vallási őrület, s végül az egyikük lesz Hiro emberi testének gyilkosa. A japán kultúrát két kép is jelzi. Az egyik a védőmaszk, ami jelképes, hiszen nagyon sok dolgot elhallgattak a történet során s végül egy ascii(kódolási karakterekkel felhasznált vizuális jel) látható, amit a storynk leghíresebb hikikomorija(elszigetelődött személy) nagy előszeretettel használ. Hogy miért került bele a scrapbookunkba? Hát a válasz egyszerű, hiszen ez a bizonyos hikikomori egy egész mozgalmat indított a saját tudta nélkül. 

6. The end felirat 3 a csapatunkat szimbolizáló angyalszárnnyal

Használt technikák: nyomtatott képek ragasztása, idézetek írása, kulcsszavak írása, matricák használata, kis kövecskék illesztése ragasztópisztoly által, 3D-s elemek használata(pl. dínók), fából készült betűk használata, pecsételés, díszítő elemek alkalmazása

Az egész scrapbookot megkoronázza a piros szallaggal odaerősített repülőgép, amelyet kettétörtünk s kicsit megrongáltuk, hogy szimbolizálja a katasztrófákat.

S hogy hogyan éreztük magunkat az elkészítés közben? Kreatívan, sok-sok nevetéssel, bevásárló körúttal és új élményekkel felpakolva.....jöhet a következő forduló :) Mi készen állunk.

Ági angyalai
az alkotók és a mű

Scrapbook-kép