Szimulációs játékok

J.D.Barker-A negyedik majom

Pár jelenetet nem tudtunk megfelelő helyszínen felvenni (pl.: nem volt pincénk). Azon volt a hangsúly, hogy mindenkinek része lehessen a munkában, ami sikerült. A jeleneteket a vártnál gyorsabban fel tudtuk venni, még annak ellenére is, hogy többször rontottuk el. Ezzel szemben a videó rendes megvágása majdnemhogy tovább tartott, mint felvenni a hozzá szükséges videóanyagot. A végső eredményre azonban így is büszkék vagyunk.
Reméljük, hogy tetszeni fog!

Videó hivatkozás

Jenny Downham - Amíg élek

A bevágandó videók elkészítése után összeültünk megszerkeszteni a Nagy Videót, ám út közben váratlan akadályba ütköztünk... elfogytak a kis videók a zenéből pedig még volt 27 másodperc...

Fénysebességgel láttunk hát neki újabb részletek felvételének, és beillesztésének, majd megbirkóztunk a feliratokkal, és a különböző véleményeink miatt okozott nézeteltérések felett is győzelmet arattunk, szent a béke.

Ezek után már csak a törvények kikerülése maradt hátra, hogy egy fizetős videóvágó programról lekalózkodjuk a Kreatív Feladatunk.:)

Simone Elkeles: Leaving Paradise- Kiűzetés a Paradicsomból

A videóban a történet fontosabb eseményei vannak ábrázolva, némi idézettel az adott jelenethez. A felhők még pluszban a képekhez a cselekmény hangulatát tükrözik. A közös munkát nagyon élveztük, sokat nevettünk és összehozta a csapatot. A színészkedés volt a legnehezebb része a számunkra szokatlan szituációk miatt. A rendezés mindenki számára szórakoztató volt addig amíg nem őt rendezgették. Az operatőrködés sem volt egyszerű, de egy idő után rájöttünk hogy mit hogyan kéne csinálni. A vágás volt az egyik leghosszadalmasabb folyamat de sokat tanultunk belőle. 

J.D.Baker-A negyedik majom

Az eddigi legizgalmasabb feladatot tudhatjuk magunk mögött. Imádtuk tiszta szívünkből és fantasztikusan szórakoztunk. Egyedi volt számunkra a feladat hiszen több osztály tanulóit is bevontuk a videó készítésébe. A kisfilmünk egy könyvbemutatónak indult, de szerintünk túlnőtt azon. Próbáltuk a könyv sejtelemsségét megőrizni benne és nem elárulni a gyilkos kilétét. Továbbá szeretnénk vele felkelteni az emberek figyelmét, hogy olvassák el J.D.Baker könyvét hiszen fantasztikus olvasásélményt nyújtott számunkra is. Reméljük tetszeni fog a munkánk :)

Ági angyalai

Lisa Heathfield - Papírpillangók

A könyv, amit a hatodik fordulóra választottunk, jól feldolgozható és érdekes alap volt ehhez a feladathoz. Csakhogy a csapatunk kissé szétesett az eltelt pár hétben, betegség, kollégium, és hasonló dolgok szóltak közbe, így úgy döntöttünk, hogy a rajzolás lesz a legegyszerűbb megoldás.

A rajzok először kézzel, papírra lettek felvázolva, majd szkennelés után számítógépen átrajzoltuk őket. Ezért különböznek a képek méretei, vagy éppen "maszatosak". Diavetítésként állítottuk össze a videót, és némi bénázás után, de el is tudtuk menteni a megfelelő formátumban.

Videó hivatkozás

John Green: Teknősök Végtelen Sora

A kisfilmben próbáltuk megjeleníteni Aza mentális problémáit egy monóloggal, pár flashback-et bevágva, melyek fontos szerepet játszott a történtben. A videó alatt hallható szöveget a könyvből idéztük, mivel a monológok és a filozofálás nagyon jelemző John Green könyveire, főleg erre a kötetre. Nagyon élveztük a feladatot.
nagyon jó élmény volt a filmforgatás, rengeteget nevettünk miközben felvettük a jeleneteket.

Videó hivatkozás

Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon élveztük ezt a feladatot!

Sokat gondolkoztunk rajta, hogy hogyan is kéne megoldanunk a kis filmet, amikor arra jutottunk, hogy segítséget kérünk a környezetünkben élő barátainktól és ismerőseinktől. Ők nagyon szívesen vállalták a szereplést.

Öröm volt látni, ahogy ők is magukévá tették a könyvet és beletudták élni magukat a szereplők karakterébe.

Bosnyák Viktória: Elképesztő! -Apolló Akadémia

A videó elkészítése nem volt egyszerű feladat, de csapatunk megbírkozott vele. A választott könyvünk Bosnyák Viktóriától az Elképesztő! volt, és úgy döntöttünk, hogy a videót a könyv elején olvasható jelenethez készítjük. A jelenetnek egy szereplője van, Dóri, aki éppen megkapja a postástól a levelet, amiben ikertestvérével együtt meghívást kap egy különösnek ígérkező nyári táborba...

Videó hivatkozás

Agatha Christie: Az ABC gyilkosságok

A szimulációs játék egy rendkívül érdekes élményt adott nekünk. Az elkészítése során sokat terveztünk, aztán figyelmen kívül hagytuk a terveket és csak csináltuk, ahogy jónak láttuk. Végül elégedetten néztük meg az elkészült videót, ami nem pontosan olyan lett, mint a legelső ötleteinkben, de azt hiszem, ez nem is számít. Nem tartottuk magunkat az eredeti ötletünkhöz, de így is nagyon jól éreztük magunkat a készítése közben, és megsúgjuk: sokkal jobban tetszik ez a verzió, mint amit előre elterveztünk.

Joss Stirling-Lélektársak-Sky

Bánatunkra elérkezett az utolsó forduló, utolsó kreatív feladata. Nagyon érdekes volt a különböző feladatokat elvégezni, megvalósítani. A videó készítés volt a legnehezebb és legösszetettebb feladat, de igyekeztünk a lehető legjobban végrehajtani. Nagyszerűen éreztük magunkat a felvételek elkészítésekor. Felkértünk két diákot hogy játszák el a főszereplőket, és ők örömmel beleegyeztek. Mi a könyvhöz egy előzetest készítettünk a történetből kiragadott bizonyos jelenetekkel. Rövid pillanatokban mutassuk be a mű nagyobb fordulatait.

Videó hivatkozás

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc

Mi ezúttal kicsit újragondoltuk a könyvet, ezért a videóban egy, a könyvben nem szereplő jelenet van. Ez a rész Peter érzelmeiről szól, a sérelmeiről, amelyeket a hangosbemondón mond el a lövöldözés kezdete előtt.

A felvételek a videóban pillanatképek tárgyakról vagy helyekről, amelyek fontosak voltak a mű során.

Videó hivatkozás

Laura Steven: Minden, csak nem oké

Be kell, hogy valljuk, eddig ezzel a kreatív feladattal foglalkoztunk a legtöbbet. Rengeteget készültünk órák alatt, suli után, és még hétvégén is. Bevontunk barátokat, ismerősöket, osztálytársakat. Viszont nagyon élveztük a közös munkát, rengeteget nevettünk a felvételek között, és ha lenne egy összevágott "bakiparádénk", legalább háromszor olyan hosszú lenne, mint a kész videó. Egyszerűen imádtuk elkészíteni, itt élhettük ki legjobban a kreativitásunkat, és a csapatmunka is itt vált létfontosságúvá. Örülünk, hogy ilyen jó élményekkel zárhatjuk a kreatív feladatok sorát. 

Tamara Ireland Stone: Klikk

Ez az első kisfilm, amit valaha elkészítettünk.
Mivel egyikünk sem informatikai zseni, a feladat elején még nagy volt az aggodalom, hogy hogyan tudnánk egy olyan kisfilmet összerakni, amely megfelel a mi és mások elvárásainak is.
A választásunk az előzetesre esett, mivel ebben mindannyian több lehetőséget láttunk, mintha csak egy jelenetet vennénk fel.
Az előzetesben lévő jelenetek a számunkra legfontosabb pillanatokat jelenítik meg, mivel ezekkel a részekkel tudunk igazán azonosulni.

Videó hivatkozás