Visszajátszások

Péczely Dóra - Budapest off

Visszajátszás KÉP

A kép elkészítesehez A rózsaszín felhőkarcoló című novellát választottuk. Próbáltunk a karakterhez hűen rózsaszín ruhát választani és szerencsére a ,,modellünknek" vállig érő, barna haja van. A szappanbuborékkal a különleges légkört szerettük volna jellemezni, ami a főszereplő lány körül van, amely a vele együtt jelenik meg, amikor megérkezik, hogy segítsen az adott emberen.

Victoria Aveyard : Vörös királynő

Visszajátszás KÉP

A képen a csapatból ketten vagyunk rajta, harmadik tagunk jártas a fényképezésben, ezért ő fotózott minket. Egyik segítőtársunkat fiú hiányában, megpróbáltuk a legélethűbben átsminkelni fiúvá. Szerintünk nagyon jól sikerült. A helyszín az iskolánk aulája volt, ahol nagyon sok szép növény van, és egy hatalmas ablak. Így könnyen meglehetett oldani, hogy úgy tűnjön a képen, mintha üvegházban lennénk. 

Rachel Hawkins - HEX HALL

Visszajátszás KÉP

Amikor Sophie meglátta kiszemetjének, Archernek a mellkasán ezt a szimbólumot, akkor jött rá, hogy mindvégig veszélyben lehetett...vagy mégsem? Az arany íriszű szem a prodigiumok levadászására létrejött L'Occhio di Dio nevű szervezet szimbóluma.

Lewis Caroll: Alice Csodaországban

Visszajátszás KÉP

A képen két karakter látható. Alice nagynénjét (aki ül) és Alice-t (aki fekszik nagynénje ölében) alufóliából készítettük el. A kártyákkal a történet királynőjét és királyát próbáltuk ábrázolni, az ,, egyél meg" ,, igyál meg" felirattal pedig Alice zsugorodására és nagyobbodására próbáltunk utalni.

Susan Kreller - Égig érő szerlem

Visszajátszás KÉP

Be kell vallanunk, hogy amennyire nem tetszett a könyv a feladat elkészítését viszont nagyon élveztük. A csapatunk együtt tudott dolgozni, szervezkedni, előkészíteni a fotót, megfelelő alanyt keresni a képhez és persze kiválasztani a legjobban sikerült képet. Nagyon szerettük ezt a feladatot és reméljük az eredmény nektek is tetszeni fog.

Susan Kreller-Égig érő szerelem

Visszajátszás KÉP

Be kell vallanunk, hogy amennyire nem tetszett a könyv a feladat elkészítését viszont nagyon élveztük. A csapatunk együtt tudott dolgozni, szervezkedni, előkészíteni a fotót, megfelelő alanyt keresni a képhez es persze kiválasztani a legjobban sikerült képet. Nagyon szerettük ezt a feladatot és reméljük az eredmény nektek is tetszeni fog.

A kek egyébként Adrian szenvedését ábrázolja, amint a Stellától szerzett sérülése fölött búslakodik. Természetesen ezt az incidenst is túlgondolja és eljátssza az áldozat szerepét. Mondanunk sem kell, nincs igaza. 

Lewis Carroll: Alice Csodaországban

Visszajátszás KÉP

A képek a jászberényi könyvtárban készültek, a Jászsági Népmesepont egyik helyiségében, a háttér tehát adott volt. Az egyik kép Alice-t ábrázolja, ahogy álomba merül, ezen kívül meg szerettük volna jeleníteni a Királynőt, a kis kulcsot, illetve a Nyuszit. Középre pedig egy közös kép került, ami azt szeretné kifejezni: a két szereplő között nincs is akkor távolság, mint először éreztük, mindketten emberek, egy furcsa világban, ahol bárki talpa alól kifordulhat a talaj.

Karen M. McManus: Lehull a lepel

Visszajátszás KÉP

Ebben a fordulóban is nagyon élveztük a feladatot. Rengeteget ötleteltünk a kiválasztott jelenettel kapcsolatban, hogy mihez vannak meg az eszközök, hogyan is lenne a legjobb a kivitelezés. Végül arra a jelenetre esett a választásunk, amikor a regény végén az egész csapat összegyűlik (kivéve Nate-et, természetesen), és együtt próbálják kibogozni a szálakat egy kávézóban, pár cetli segítségével. És végül sikerül is nekik. A kávézót nagy gonddal választottuk, mivel tetszett a hangulata, a színei, és úgy gondoltuk, tökéletesen illik a könyvben leírtakhoz.

Varga Bálint: Váltságdíj nélkül

Visszajátszás KÉP

A képen a 3 főszereplő látható. Az asztalon az a vers található, amit Alvarez az egyik szerb maffiózó énekel. A pisztoly a maffiára utal, a szereplők előtti tárgyak pedig, a saját történeteikre. Bal oldalt Doma kezében egy távcső, mellette pedig egy nagyító van. Ezek a tárgyak a magánnyomozó anyjára és az éles eszére utalnak. Szemben Zoli, előtte sok pénz és egy brazil zászló, ami az apja Brazíliába szökését jelöli. Jobb oldalt Zsófi a bekötött vérző vállával egy a könyvben megtörtént eseményt mutat be, a bilincs a kezén pedig a magára vállalt bűncselekményre világít rá.

Krestin Gier: Silber-Az álmok első könyve

Visszajátszás KÉP

A 4. forduló kreatív feladata nem volt szokványos. Érdekesnek találtuk, hogy egy jelenetet kiemelve kellett fotót készíteni. A könyvnek több olyan pillanata volt, amit érdemesnek találtunk volna arra, hogy megörökítsük, ám mégis a regény első felében lévő temetős jelenetet választottuk, mert sok szereplő volt jelen, és látványosan el lehetett készíteni. Úgy döntöttünk, hogy nem mi magunk vagy mások fognak szerepelni a fotón, hanem inkább gyurmából készítettünk bábukat e célra. Talán kicsit időigényesebb volt a kép elkészítése, de reméljük, hogy a végeredmény így is jól sikerült.

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete

Visszajátszás KÉP

A képpel a könyv főszereplőjét, Lily Owenst szerettük volna ábrázolni. Kezében elhunyt anyja hátrahagyott kesztyűjét szorongatja, mellkasához pedig jegyzetfüzetét öleli - a könyv folyamán ugyanis sokszor csak az írás segítségével tud megbirkózni traumájával az egyébként írónak készülő Lily. A vallásosság - ezen belül is Szent Mária imádata - fontos, központi motívuma a regénynek, jelképezve a nőiességet, valamint az abban rejlő erőt és szeretetet.

Péczely Dóra (szerk.) - Szívlapát

Visszajátszás KÉP

Elég sokat szerencsétlenkedtünk a fotó elkészítése alatt, a modellünk nem volt nagyon megbékélve a helyzettel és idegességében egy teljes zacskó cukrot betolt. 

Egyébként a kép Rakovszky Zsuzsa - Másnaposan c. verséhez készült. Próbáltuk megfogni és minél hűbben átadni az írónő által megteremtett hangulatot, az ébredés pillanatában megjelenő hol vagyok bizonytalanságot, és az előző este hatását.

Rachel Hawkins - Hex Hall

Visszajátszás KÉP

Nem találtunk a könyvben egy olyan ikonikus jelenetet, ami igazán jellemezte volna az egész könyv lényegét és hangulatát. Ezért csináltunk egy kollázst. Igyekeztünk a képeket magunk lőni, de hamar rájöttünk, hogy sajnos nehezen tudunk magunknak farkast fotózni - márpedig ennek a rossz kutyának jelenést kell tennie, így sajnos a képeknek csak egy része saját, de a szándék megvolt, és határozottan jól szórakoztunk a fotózkodás közben.

Julie Kagawa: Vaskirály

Visszajátszás KÉP

A könyvnek azt a jelenetét varázsoltuk ide, amikor a főszereplő Meghan Chase éppen a kisöccse szekrényén keresztül készül átlépni a tündérek varázslatos világába, Sohaföldre. A szekrényben elrejtettük az átjárót őrző "mumust" is amint épp piszkos kezét nyújtogatja Megh és társa Robbie felé.

Leiner Laura-Ég veled

Visszajátszás KÉP

A sok fantasy műfajú könyv után, úgy döntöttünk hogy most eljött a romantika világának az ideje. A visszajátszás elkészítése során remekül éreztük magunkat, és mint eddig mindegyik kreatív feladat, ez is nagyon tetszett. Különösen élveztük a képek rögzítését, hiszen így valós formában láthattuk a kedvenc szereplőnket. A mi csapatunk nem tudott csak egy bizonyos pillanatot megragadni, hanem többet választottunk és egy kollázst készítettünk.

Connie Glynn Beépített hercegnő

Visszajátszás KÉP

Azt hiszem a photo collage első képe magáért beszél. A második képen Ellie épp bevallja Lottienak, hogy hercegnő. A harmadik kép az iskolában készült, amikor megállapodásra jutott a két lány. A negyedik kép pedig tükrözi az igaz barátságot, hisz Lottie kiszabaditja barátnőjét, Elliet a fogságból. (Furgonunk az nem volt)

K.A Tucker: Tíz apró lélegzet

Visszajátszás KÉP

Azt a jelenetet választottuk,mikor Kacey és Cole a terápiás központban elváltak egymástól.

A kép közepén lévő fénycsík a két ember lelki törését szimbolizálja.Ezzel próbáltuk kifejezni azt a kettősséget,is amelyet Kacey érez Cole/Trent iránt.

Ha jobban megnézzük a képet,látszódik a másik ember tükörképe is. Ebből arra következtethetünk,hogy a két ember érzései nem múltak el egymás iránt,azok után sem,amiken együtt keresztülmentek.